Kommunikationer

Runstens Skyttelbuss trafikerar till Huddinge pendeltågstation på vardagar, därifrån nås även flertalet bussar. Bokningar sker via App på Google Play och Appstore: Sök på ”Skyttelbuss” Alternativt via hemsidan: https://buss.runstenvillage.com/ Priset är 25kr för ungdomar (upp till 20år) och 45kr för vuxna. 30-dagarsbiljett kan köpas för 250 respektive 450kr.  

Skolor

Runsten Village ligger nära attraktiva utbildningscenter på alla nivåer!   Ca 15 min till Södertörns högskola. Ca 13 min till Tullinge Gymnasium. Ca 12 min till Tungelsta grundskola. Ca 13 min till Rikstens grundskola.

Gårdsbutik

I anslutning till Café Runsten finns nu en liten gårdsbutik. Här säljs basprodukter, hemlagad granola, ekologiska produkter från närliggande gårdar (på gång), samt fryst hemlagad mat i portionsförpackning för 60kr. Perfekt att ta med som lunchlåda till jobbet, eller med dig hem efter en lång dag! Fråga efter vilka rätter som finns tillgängliga i restaurangen.

Sport

Ridsport – Direkt anslutning till Runsten Equestrian, en fantastisk ridanläggning i världsklass! Golf – Huvustadens golfklubb i Riksten. En uppskattad 18-hålsbana på 9 minuters avstånd! Vattenskidor – På promenadavstånd ligger Ski Marine, en utomhusanläggning för vattenskidor & wakeboard. Du blir dragen av ett kabelsystem vilket gör detta till ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att utföra […]

Natur

Kring Runsten Village finns vacker lantlig natur. Lida friluftsområde ligger nära, med strövområden, friluftsbad, värdshus och evenemang för barn och vuxna. Besök www.lida.nu för mer info!

Restaurang

I ridhuset ligger Café Runsten. Öppettiderna är vardagar 9-15, Helger 9-15. Hemlagad lunch serveras varje dag mellan kl. 11:30 och 13:30 I restaurangen finns även en liten gårdsbutik. Fullständiga rättigheter och öppet vissa kvällar!

Vatten och Avlopp

Vatten och avlopp ombesörjs av Runstens Gård. Vattnet kommer från Haninge Kommuns vattentäkt i Pålamalm. Avloppet omhändertas i Runstens egna biologiska reningsverk. För avloppet installeras LPS-pump (tryckavlopp). Dessa kan beställas av oss till ett förmånligt pris. Vi gör även driftsättningar av dem. Stenkista eller kassett måste installeras på tomter för omhändertagande av dagvatten. Breddning sker […]

Fiber

I samband med ledningsdragningar för el och V/A så läggs även rör för fiber (fiberoptik för nätverksanslutning). Vi har tecknat avtal med Telia och området kommer att förses med Telia Öppen fiber. Planerad driftsättning är sommaren 2020.

Förskola

I området uppförs under hösten 2020 ett familjedaghem, Runstens Småfolk. Mer info inom kort! Det är många småbarnsfamiljer som redan flyttat in i området, vilket vi tycket är jätteroligt. Därför är detta ett prioriterat projekt. Runsten Village är en plats där barn får utrymme!